Vrijstaat Wonderland doet aangifte: 'Door Coevorden is ons land weggevaagd'

Bewoners van Wonderland, met rechts Luca van Dinter (Rechten: archief RTV Drenthe)
Bewoners van Wonderland, met rechts Luca van Dinter (Rechten: archief RTV Drenthe)
COEVORDEN - Luca van Dinter heeft namens de vrijstaat Wonderland aangifte gedaan tegen de leden van de gemeenteraad Coevorden. "Door het verplaatsen van grenspalen is ons souvereine land weggevaagd", zo staat in de aangifte.
Van Dinter is de voorman van de bewoners van de ministaat op het Europark bij Coevorden. De bewoners vinden dat de gemeenteraad een bedenkelijke rol heeft gespeeld. "We hebben de raad eind september aansprakelijk gesteld voor de fraude met grenspalen. Daar is geen enkele reactie op gekomen", motiveert Van Dinter de aangifte.
Volgens de Wonderlanders zijn grenspalen verplaatst en verdwenen. Ook zou Buitenlandse Zaken hebben geweigerd de kwestie te onderzoeken.
Lees meer: Bewoners vrijstaat Wonderland boos over geulen
Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden, die voorzitter is van de gemeenteraad, is volgens een woordvoerder nog niet op de hoogte van de aangifte en kan er daarom nog niet inhoudelijk op reageren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.