Mirjam Pauwels: 'Over tien jaar ben ik staatssecretaris'

ZUIDWOLDE - Genomineerde voor Drents Politicus van het Jaar wethouder Mirjam Pauwels (VVD) uit Ruinen ziet zichzelf over tien jaar besturen vanuit Den Haag.
Pauwels denkt dat haar kracht is dat ze goed luistert naar verschillende partijen, om die vervolgens samen de goede kant op te sturen. Soms is ze wat te bescheiden en zou ze vaker het succesvolle beleid van de gemeente De Wolden voor het voetlicht moeten brengen.


Overstap landelijke politiek

Partijgenoot en raadslid Hilda Mulder is enthousiast over haar wethouder: "omdat ze net in een lastige periode binnenkwam [...] en zij heeft dat vanaf dag één begeleid en gezorgd dat het goed ging."


Volgens Mulder is de overstap naar de landelijke politiek logisch: "Ik denk dat er een heel pad voor haar ligt, maar denk dat ze hier nog wel even op haar plek zit." Pauwels staat voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op plaats 49 van de VVD-lijst.


'Of minister'

Zelf hoopt ze over tien jaar al wat jaren in de Kamer achter de rug te hebben en dan misschien staatssecretaris te zijn: "Of minister..." voegt ze er lachend aan toe.
De jury maakt vrijdag 9 december bekend wie Drents Politicus van het Jaar wordt en wie Drents Talent van 2016. Voor de winnaar van de publieksprijs kan er tot 7 december gestemd worden op de website.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.