Krijgt Hollandscheveld na veertig jaar eindelijk een rondweg?

HOOGEVEEN - Al veertig jaar wacht Hollandscheveld op een rondweg. En als het aan de politiek in Hoogeveen ligt maakt belofte schuld. Een oproep van Gemeentebelangen voor de aanleg kan rekenen op veel steun in de raad.
De discussie in de raad is ontstaan doordat de aanleg van bedrijventerrein Riegmeer op de lange baan is geschoven. De rondweg zou onderdeel uitmaken van dat bedrijventerrein.


'Ballen tonen'
Fractievoorzitter Erwin Slomp van Gemeentebelangen wil dat de koppeling met het bedrijventerrein wordt losgelaten. Slomp: "We moeten eindelijk eens ballen tonen. Meermaals is de verwachting geschept in Hollandscheveld dat die rondweg er zou komen. Nu moeten we ook het politieke lef hebben te kiezen voor die aanleg."

Hollandscheveld wil klare wijn
Henk Zomer van Plaatselijk Belang Hollandscheveld sprak vooraf aan de discussie al in op het geweten van de raad. "De gemeente gelooft zelf al niet dat bedrijventerrein Riegmeer snel van de grond komt. Dat betekent dat Hollandscheveld kan fluiten naar de rondweg. Als de koppeling met Riegmeer blijft, dan heeft verkeersveiligheid helemaal geen betekenis meer. Schenk klare wijn en geef ons hom of kuit."

Op wenken bediend
Zomer lijkt op zijn wenken te worden bediend. En dat heeft Hollandscheveld nog niet vaak meegemaakt in de raad. D66, CDA, SP en ChristenUnie spreken zich uit voor de rondweg. PvdA zegt te werken aan een eigen amendement, maar wil zich ook bij Gemeentebelangen aansluiten.

Drie tracés
Hoe, wanneer en waarlangs de rondweg moet komen is nog niet duidelijk. Slomp geeft aan dat in elk geval de Mr Cramerweg moet worden doorgetrokken tot voorbij Hollandscheveld. D66 wil dat het college komend voorjaar drie mogelijke tracés heeft uitgewerkt.
Deel dit artikel: