Politiek Talent Jan Zwiers: Lintjes knippen doe ik niet

AALDEN - Wethouder Jan Zwiers uit Aalden is genomineerd voor de titel Drents Politiek Talent 2016.

Statenlid Jordy Tuin en wethouder Henk Kosters van de gemeente Noordenveld zijn de andere genomineerden.

Geen ervaring
Zwiers kwam in het college nadat de nieuw-opgerichte partij Belangen Buitengebied Coevorden (BBC) verrassend de raadsverkiezing won. Als manager bij een woningbouwcorporatie had hij wel leidinggevende ervaring, maar geen enkele politieke. Toch wist hij met zijn collegepartners een enorm financieel tekort in de gemeente te dichten: "We konden nog geen wasmachine kopen", aldus Zwiers.

Authentiek ongeduldig
Volgens Zwiers is hij goed in samenwerken, authentiek en direct. Soms heeft hij moeite om zijn geduld te bewaren. Raadslid en partijgenoot Derk ten Berge bevestigt dat: "Dan gooien we de rem er weleens op."

Zwiers is ook duidelijk over wat hij in ieder geval niet wil. "Ik heb tegen mensen gezegd: als je me vraagt een lintje door te knippen, kom ik niet. Dus bedenk alsjeblieft iets anders."

De politicus verwacht niet dat hij wint. Hij denkt dat de titel naar Henk Kosters gaat.

Stemmen voor de Publieksprijs
De jury bepaalt uiteindelijk wie met de titel naar huis gaat. Maar er is dit keer voor het eerst ook een Publieksprijs. Daarbij kan het publiek zijn favoriete politicus kiezen. Stemmen kan tot woensdagmiddag 7 december 12 uur via de speciale website van Drents Politicus van het Jaar.

U kunt behalve op de politieke talenten, ook stemmen op de kandidaten voor Politicus van het Jaar, onder wie Ko Vester, lid Provinciale Staten; Mirjam Pauwels, wethouder De Wolden en Frits Alberts, wethouder Borger-Odoorn.
Deel dit artikel: