Wolf is weer terug in Drenthe

ASSEN - De wolf die in 2015 door Drenthe liep is weer terug in de provincie.
De komende jaren zijn in het Duurzaamheidscentrum in Assen onder meer de geprepareerde huid en het skelet van het dier te zien. De wolf werd vorig jaar op meerdere plaatsen in Drenthe gezien en kwam om het leven bij een aanrijding in Duitsland.


Tamme wolf
De wolf zorgde voor veel opwinding in Nederland. Hij kwam vanuit Duitsland Drenthe binnen en werd voor het eerst gezien langs de N381 tussen Zweeloo en Noord-Sleen. Het dier vertoonde opvallend gedrag.

Normaal gesproken zijn wolven schuw, maar de wolf die door Drenthe struinde was erg tam. Hij liep langs wegen en door woonwijken. Na een wandeling door Drenthe en Groningen ging hij terug naar Duitsland. Daar verdween hij van de radar, maar werd hij uiteindelijk dood teruggevonden.

Tentoonstelling
De wolf, die drie weken geleden al in het diepste geheim in Assen aankwam, is twee jaar in bruikleen gegeven door natuurhistorisch museum Naturalis. Op de tentoonstelling die vanaf 21 december opengaat voor publiek is ook de wolf van Luttelgeest te zien. Die wolf werd in 2013 gevonden in de Flevopolder, maar bleek te zijn doodgeschoten in Polen.