Ronde van Drenthe wil hogere status en andere datum

WIELRENNEN - De Ronde van Drenthe heeft bij de UCI een verzoek ingediend om de wedstrijd van de mannen op de Europese kalender een hogere status te geven. Organisatrice Femmy van Issum hoopt nog voor de komende editie in 2017 de Horse Categorie-status te krijgen. Maar er staan nog meer veranderingen op de rol.
De Ronde van Drenthe wilde voor 2018 de HC-status aanvragen, maar wordt min of meer gedwongen om dat dit jaar al te doen. "Veel Belgische koersen hebben dit jaar de HC-status al aangevraagd en om van een goed deelnemersveld verzekerd te zijn, vragen we voor 2017 de HC status al aan", aldus van Issum. Aan een hogere status zit ook een hoger budget verbonden. Van Issum denkt zo'n 60.000 euro meer nodig te hebben voor 2018 als de UCI de statusverhoging toekent. "We zijn op dit moment druk bezig om dit geld bij elkaar te verzamelen. En waarom kan zo'n grote wedstrijd alleen maar in Limburg georganiseerd worden? Dat moet in Drenthe toch ook kunnen."

Gevraagd naar welke grote naam Van Issum naar Drenthe wil halen, geeft ze aan graag Marcel Sieberg te verwelkomen. De Duitser won de koers in 2005 en rijdt momenteel voor de Belgische Lotto-Soudal-ploeg.

Elk jaar een andere startplaats
Vanaf 2018 gaat er meer veranderen. De start zal vanaf dan ieder jaar in een andere Drentse stad of dorp plaatsvinden. Emmen is in 2018 de startplaats. Iets van Van Issum toejuicht. "Ik heb altijd gezegd dat het de Ronde van Drenthe is en niet door Drenthe. Wel hoop ik dat de finishplaats gewoon Hoogeveen blijft."

Verder hoopt Van Issum op een andere plek op de kalender. De organisatrice heeft nog geprobeerd om voor 2017 al van plek te veranderen, maar dat lijkt niet te lukken. "In Italië wordt eerst de Strade Bianche gereden, daarna komt het hele peloton naar Hoogeveen, om een week later in Italie de Trofeo Binda te gaan rijden. De ploegen kunnen veel kosten besparen als we met Binda gaan ruilen." De Italianen liggen echter nog dwars, maar Van Issum hoopt in 2018 wel van plek te hebben geruild.
Meer over dit onderwerp:
Wielrennen Ronde van Drenthe Femmy van Issum
Deel dit artikel: