Achilles 1894 houdt Nieuw Buinen op zeven punten

VOETBAL - Goed was de kraker tussen Nieuw Buinen en Achilles 1894 niet, aantrekkelijk alleen de doelpuntrijke eerste helft. Op een slecht veld eindigde het avondduel in 2-2 en hierdoor blijft het gat tussen de nummers twee en één van de zondag eerste klasse F zeven punten.
Van begin af aan had koploper Achilles 1894 het meeste balbezit en loerde runner-up Nieuw Buinen vooral op een snelle uitbraak. Na een rommelige beginfase, waarin beide ploegen veel fouten maakten, waren het de gasten uit Assen die in de 26e minuut de score openden. Een voorzet van Mathijs Hensens vanaf rechts werd slecht verwerkt, waarna Stan Haanstra alert was: 0-1. Nieuw Buinen speelde toen al tien minuten zonder spits Koen Hateboer, die een hamstringblessure had opgelopen en werd vervangen door Robert Tieks.
Zes minuten na de openingstreffer werd het 0-2, nadat scheidsrechter Zeeman een overtreding op de opkomende Chris van Houten beloonde met een strafschop. Hensens faalde niet vanaf de stip.
Inhaalrace Nieuw Buinen
Zo plotseling als de eerste twee goals vielen, zo plotseling stond het ook weer gelijk. In de 36e minuut kwam een snelle omschakeling van Samad Faraouni via Roy Hooiveld terecht bij Arnoud Bentum, die simpel Achilles 1894-doelman Arno de Jong kon verschalken.
Vlak voor het einde van de eerste helft hield diezelfde Bentum aan een grote kans niets meer dan een hoekschop over. Bij die corner van Faraouni kopte Wessel Koomans op de lat, waarna Robert Hamming met het hoofd het attentst van allemaal was: 2-2.
De tweede helft was even rommelig als de eerste, maar bood de ruim vierhonderd toeschouwers minder amusement. Terwijl Achilles 1894 het overwicht behield, waren de meeste kansen voor de thuisploeg. Beide teams kwamen niet meer tot scoren en zo blijft de voorsprong van lijstaanvoerder Achilles 1894 op Nieuw Buinen zeven punten.

'Nieuw Buinen niet stuk gespeeld'

Achilles 1894-trainer Theo ten Caat: "Nieuw Buinen heeft zich aangepast aan ons, wilde een puntje hebben. Het was aan ons om ze stuk te spelen en dat hebben we niet gedaan." Dat zijn ploeg nog altijd zeven punten boven Nieuw Buinen staat, was ook geen reden voor een jubelstemming. 'Ik ben bezig met wedstrijden willen winnen en goed voetbal spelen. Dat hebben we vandaag onvoldoende gedaan."
Geert Oosterloo, trainer van Nieuw Buinen: "We hadden de kans om te winnen en het is jammer dat het niet lukte, maar ik denk dat 2-2 een terechte uitslag is. Het kampioenschap is voor ons ver weg. Als we gewonnen hadden waren we dichterbij gekomen, maar hier moeten we vandaag tevreden mee zijn."