Liften in Isala Diaconessenhuis in Meppel zijn buiten gebruik

MEPPEL - Een groot deel van de liften in het Isala Diaconessenhuis in Meppel is buiten gebruik. Er is asbest gevonden in de technische ruimtes van de liften.

Vijf van de zeven liften zijn daarom afgesloten. Bij twee liften is er zeker geen sprake van een risico en daarom kunnen deze wel worden gebruikt.

Asbest in technische ruimtes
"Bij een controleronde heeft een inspectiebedrijf asbest gevonden in de technische ruimten bij de liften", vertelt transitiedirecteur Mariska de Groot. "Daardoor kunnen wij zelf niet meer in die technische ruimte komen. Mocht er iemand vast komen te zitten in een lift, dan kunnen wij dus zelf niet helpen. Reden voor ons om de lift te sluiten."

Liftboy
Het Isala Diaconessenhuis heeft personeel gevraagd de komende tijd zoveel mogelijk de trap te nemen. Een speciale 'liftboy' zorgt ervoor dat bezoekers zo weinig mogelijk last hebben van de gesloten liften. De Groot: "Hij heeft een speciale sleutel waarmee hij in spoedgevallen de lift heel snel naar een bepaalde verdieping kan laten gaan."

Minder liften de komende weken
De komende tijd blijven bezoekers van het ziekenhuis nog last houden van het lagere aantal liften dat in gebruik is. "Het eerste liftenblok laten we zo snel mogelijk saneren", aldus De Groot. "Maar dat gaat ongeveer anderhalve week duren. Daarna maken we ook een plan voor het andere liftblok."
Deel dit artikel: