Daders overval Assen vielen direct mannelijk slachtoffer aan

ASSEN - De twee daders die afgelopen nacht een man (72) en vrouw (60) in hun huis aan de Witterzomer in Assen overvielen, gingen direct het gevecht aan met de mannelijke bewoner.

"De bewoner werd rond drie uur wakker van onbekende geluiden en ging naar beneden. Daar trof hij twee onbekende mensen aan. Die gingen meteen het gevecht aan met de bewoner", vertelt een politiewoordvoerder. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond.

Steekwapen
De 60-jarige vrouw is tijdens de overval bedreigd met een steekwapen en moest persoonlijke bezittingen afgeven aan de daders. Ook zij raakte volgens de politie lichtgewond.

Beide slachtoffers zijn ter plekke in een ambulance behandeld aan hun verwondingen. De daders gingen ervandoor met een onbekende hoeveelheid contant geld.


Spoorloos
Van de overvallers ontbreekt nog ieder spoor. Het is onbekend in welke richting ze zijn gevlucht. De politie heeft nog geen signalement van de daders.

"De slachtoffers zijn ontzettend geschrokken. Er kwam een heleboel emotie bij vrij. Het is dan ook heel lastig om bijvoorbeeld een signalement of een vluchtroute te geven", aldus de politiewoordvoerder. De politie gaat op een later moment weer met de slachtoffers in gesprek.
Meer over dit onderwerp:
overval Witterzomer gemeente Assen politie 112
Deel dit artikel: