Leeuwenwelpjes geboren in Wildlands

De leeuwenberg in het nieuwe dierenpark telt binnenkort meer leeuwen (Rechten: Wildlands Adventure Zoo)
De leeuwenberg in het nieuwe dierenpark telt binnenkort meer leeuwen (Rechten: Wildlands Adventure Zoo)
EMMEN - In Wildlands Adventure Zoo in Emmen zijn een aantal leeuwenwelpjes geboren. Omdat moeder leeuw nieuwsgierigen op afstand houdt, is nog niet duidelijk hoeveel leeuwen er zijn geboren.
Volgens het dierenpark gaat het met de jongen goed.

Draagtijd van honderd dagen

Afrikaanse leeuwenwelpen komen na een draagtijd van ongeveer honderd dagen ter wereld. De eerste dagen hebben de welpen hun ogen nog gesloten. Ze zijn dan kwetsbaar en volledig afhankelijk van hun moeder die zich daarom afzondert op een veilige plaats.

Nog niet naar buiten

De moeder en welpjes in Serenga blijven de eerste weken nog in de kraamkamer en zullen de Leeuwenberg nog niet direct gaan ontdekken.

Niet zonder moeite

De leeuwtjes in de dierentuin werden niet zonder slag of stoot geboren. Eerder al had de dierentuin grote moeite om welpjes te krijgen, toen nog met leeuw Zulu.
Lees meer: Nog steeds geen nageslacht bij leeuwen Dierenpark Emmen
De mannetjesleeuw zou meegaan van de oude naar de nieuwe dierentuin, maar hij had te veel problemen met de rest van de leeuwen en is daarom verhuisd naar een andere dierentuin.
Lees meer: Koning van Dierenpark Emmen onttroond door leeuwinnen
Dudley, de vader van de pasgeboren leeuwtjes, nam zijn plek in.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.