Mitra ging failliet door fraude

Mitra ging ten onder door boekhoudfraude (Rechten: Pixabay)
Mitra ging ten onder door boekhoudfraude (Rechten: Pixabay)
BEILEN - Slijterijketen Mitra is failliet gegaan door boekhoudfraude. Dat blijkt uit het curatorenverslag.
Ongeveer twee maanden voordat het bedrijf
aanvroeg, werd de boekhoudfraude ontdekt, meldt de
.

'Florissanter beeld'

"ABN Amro, de huisbank, heeft toen besloten geen extra geld in het bedrijf te stoppen", zegt curator Ruud Hermsen. Dat geld was nodig om overeind te blijven. Het moederbedrijf, Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager heeft een "florissanter beeld" van de onderneming naar buiten gebracht, volgens de curator. Daardoor leek het alsof het bedrijf meer winst maakte dan eigenlijk het geval was. Zo konden ze meer geld lenen bij de bank.
Curatoren zijn nu bezig met het verkopen van de bezittingen van het bedrijf. Het gaat daarbij onder meer om een enorme hoeveelheden drank. Ook wordt nog gesproken over een doorstart van bepaalde onderdelen. 120 franchisenemers van Mitra maakten al een doorstart met drankengroothandel De Monnink uit Oldenzaal.
Lees meer: Doorstart voor zelfstandige winkels van Mitra
'Minder trammelant'
Mitra werd in 1974 opgericht in Beilen. De naam was een samentrekking van 'Minder Trammelant'. De keten heeft onder meer vestigingen in Assen, Beilen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Westerbork.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.