Plannen voor oude gemeentehuis Eelde worden kleinschaliger

EELDE/PATERSWOLDE - De plannen voor zorgappartementen in en achter het oude gemeentehuis van Eelde zijn aangepast, meldt de stuurgroep die is samengesteld uit omwonenden.

Projectontwikkelaar Paas wilde in totaal 34 zorgappartementen realiseren in en achter het oude gemeentehuis. In de nieuwe plannen zijn dat volgens de stuurgroep twee minder die alleen bestemd zijn voor dementerende ouderen: "Dit in tegenstelling tot eerdere plannen om nieuwbouw appartementen te bouwen voor ouderen."

Projectontwikkelaar Jacob Paas was niet bereikbaar voor commentaar.


Complex past niet in wijk
De projectontwikkelaar wilde op een grasveld achter het gebouw nieuwe appartementen bouwen. De buurt vond die plannen niet passen in de wijk en liet dat duidelijk blijken tijdens de informatiebijeenkomst in maart. Het nieuwbouwcomplex zou in eerste instantie twaalf meter hoog worden. "Het lijkt erop dat die nieuwbouw nu een stuk minder groot wordt", zegt Hanny Haaxma van de stuurgroep.

Wachten op groen licht
De nieuwe plannen worden nu ter goedkeuring voorgelegd aan de monumenten- en welstandscommissie, bevestigd Alfred Hamstra. Hij begeleidt het project namens de gemeente Tynaarlo. Het is nog niet duidelijk wanneer de plannen voor goedkeuring naar gemeenteraad worden gestuurd. "Eerst moeten de commissies een groen vinkje zetten", aldus Hamstra.

Monumentale tuin
Het oude raadhuis en de tuin van het gebouw zijn allebei een monument, maar kampen met flink wat achterstallig onderhoud. De gemeente wil dat projectontwikkelaar Paas daar zo snel mogelijk iets aan doet. Volgens Alfred Hamstra van de gemeente Tynaarlo is inmiddels in kaart gebracht wat er aan de tuin moet gebeuren.
Deel dit artikel: