Man die drugs verkocht aan minderjarige scholieren krijgt werkstraf

De man handelde aan jongeren uit vooral Haren en Tynaarlo. (Rechten: archief RTV Drenthe)
De man handelde aan jongeren uit vooral Haren en Tynaarlo. (Rechten: archief RTV Drenthe)
TYNAARLO/GRONINGEN - Een 20-jarige man uit Hoogezand heeft vandaag een werkstraf van 180 uur gekregen voor het dealen van drugs. De man verkocht onder meer aan een groep van zo'n 75 tieners uit gemeente Tynaarlo en Haren.
Als waarschuwing kreeg de man ook een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Het OM had 200 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf
.

Parkeerplaats van scholen

De man uit Hoogezand dealde van januari tot oktober vorig jaar hennep in Haren en Groningen. Dat deed hij vanuit zijn auto op de parkeerplaats bij scholen. Om de klanten aan zich te binden onderhield hij een WhatsApp groep met vooral jeugdige klanten. Via de WhatsApp-groep bood de man de drugs aan.

Ploertendoder

Ouders trokken uiteindelijk bij de politie aan de bel. In de woning van de man vonden de agenten wiet, zakjes, een ploertendoder en bijna 400 euro aan cash geld. Het geld krijgt de man niet meer terug.
De 75 tieners zijn aangemeld bij bureau Halt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.