Emmenaar de cel in voor dumpen van drugsafval

EMMEN - Een 44-jarige man uit Emmen kreeg vandaag anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het dumpen van drugsafval. Zijn 27-jarige neef uit Amsterdam kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden opgelegd.

Tegen beiden werd eerder anderhalf jaar cel geëist.


De rechters legden de Emmenaar een zwaardere straf op, omdat hij wordt gezien als de initiatiefnemer. De neef uit Amsterdam volgde zijn oom. Ook werkte de Amsterdamse neef van de Emmenaar tijdens het onderzoek mee. Zijn oom niet.

Om het afval te kunnen dumpen werd een vrachtwagen in Amsterdam gehuurd. Die wagen en de auto van de Emmenaar waren later te zien op camerabeelden. Tijdens een van de lozingen brak een deel van de laadklep van de gehuurde wagen af. Dat deel werd later tussen de gedumpte vaten teruggevonden.

Beiden dumpten 22 vaten met drugsafval aan onder meer de Ermerweg in Emmen en Tweede Groenedijk in Emmer-Compascuum. Dit gebeurde in augustus van 2014. In de vaten zat een grondstof die gebruikt wordt voor de productie van amfetamine (XTC).

Beiden moeten een schadevergoeding van bijna 13.000 euro betalen.
Meer over dit onderwerp:
Emmen gemeente Emmen rechtbank drugsafval drugs
Deel dit artikel: