FC Emmen doelpuntloos gelijk tegen koploper MVV

FC Emmen kreeg de meeste kansen, maar wist MVV-doelman Bo Geens niet te passeren (foto Roel Bos)
VOETBAL - FC Emmen speelde op eigen veld doelpuntloos gelijk tegen koploper MVV. Op basis van het aantal kansen had er meer in gezeten, maar Cas Peters, Jurjan Mannes en Issa Kallon kregen de bal niet tussen de palen.
Tactisch schaakspel

Het tactische schaakspel tussen de nummers 7 en 1 van de Jupiler League leverde voor rust nauwelijks kansen op. FC Emmen werd in de eerste 45 minuten twee keer gevaarlijk en MVV niet één keer. Cas Peters probeerde met zijn hak een voorzet van Issa Kallon te promoveren tot doelpunt, maar miste de bal en uit een vrije bal testte Jurjan Mannes doelman Bo Geens in de korte hoek, maar de MVV-goalie redde bekwaam.

Redding Telgenkamp

De eerste echte kans in de tweede helft was voor de gasten. Precies na een uur spelen schoot Dyon Gijzen op de benen van Dennis Telgenkamp.

Twee grote kansen voor FC Emmen

Maar de kansen die daarna kwamen waren nog groter en één daarvan had toch echt een goal moeten zijn. Eerst stuitte Cas Peters op Geens en kort daarna schoot Jurjan Mannes oog in oog met de doelman net over de kruising.

Strafschop of niet?

In de laatste minuut van de officiële speeltijd was FC Emmen nog één keer dichtbij een treffer. Issa Kallon werd diep gestuurd en had een redelijk vrije doorgang richting Geens. In plaats van te schieten koos de rappe aanvaller voor de actie. Uiteindelijk kwam hij toch oog in oog met de doelman, ging neer, maar scheidsrechter Bax zag er geen strafschop in en dus bleef het in Emmen bij 0-0.