Dode bij brand in Emmer-Compascuum

EMMER-COMPASCUUM - Bij een brand in een tussenwoning aan de Streng in Emmer-Compascuum is vanmorgen iemand om het leven gekomen. Een bewoner - een 53-jarige vrouw - is door de politie aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

De politie kan nog niet zeggen wat de identiteit van de overleden persoon is en of het gaat om een bewoner van het huis.

"Rond twintig voor vijf kwam er een melding binnen van een woningbrand. Toen de brandweer aankwam, waren inmiddels twee bewoners uit het pand en mogelijk zou er nog iemand in het huis zijn", vertelt politiewoordvoerder Pyter de Roos.

Brandweer niet naar binnen

"De 53-jarige bewoonster en een 29-jarige bewoner waren gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Gezien de ernst van de brand konden de hulpverleners niet naar binnen om te kijken of er nog iemand in de woning was. Nadat de brand was geblust, is de brandweer weer gaan zoeken en is de overleden persoon gevonden", aldus De Roos.

Aanwijzingen betrokkenheid bij brand

De vrouw van 53 is ernstig gewond geraakt en wordt op een later moment verhoord. "Er zijn aanwijzingen dat zij misschien iets met de brand te maken heeft, waardoor we haar als verdachte willen horen. Het kan gaan om brandstichting, maar het kan ook zijn dat er een ongeluk is gebeurd, waardoor de brand is ontstaan." Over de verwondingen van de 29-jarige bewoner is niets bekend.

Bewoners van drie naastgelegen huizen moesten door de brand hun woning uit. Voor hen wordt opvang geregeld.

De hond van de bewoners overleefde de brand en is door de Dierenbescherming opgehaald.
Meer over dit onderwerp:
112 brand Emmercompascuum gemeente Emmen Streng
Deel dit artikel: