Burgemeester Jager blijft nog een periode van zes jaar

DIEVER - Burgemeester Rikus Jager van Westerveld blijft nog een periode van zes jaar. Maandagavond is hij beëdigd door commissaris van de koning Jacques Tichelaar.

Jager was zes jaar geleden de opvolger van interim-burgemeester Tryntsje Slagman. CdK Tichelaar wenste hem veel succes. “Ik hoop en gun je het van harte dat je het ambt met veel genoegen de komende termijn blijft uitoefenen. Dat is goed voor Westerveld, dat is goed voor Drenthe en dat is goed voor de kazerne in Havelte.”

Ambt van burgemeester onder vuur
Volgens Tichelaar wordt het ambt van burgemeester er niet makkelijker op. “Er is meer criminaliteit, ondermijningen en bedreigingen. Dit trekt een zware wissel op bestuurders en op het privéleven. Ik kan me voorstellen dat zittende bestuurders opstappen of dat niet-bestuurders wel uitkijken om een dergelijke functie te ambiëren. Ik merk dat ook bij de aantallen sollicitaties voor een vacature van burgemeester in Drenthe".

Lobby en netwerk is belangrijk voor een gemeente
Jager heeft zich de afgelopen jaren vooral op de achtergrond ingezet voor de gemeente Westerveld. Volgens de burgervader is het bouwen van netwerken belangrijk. Een voorbeeld is de lobby voor behoud van de Johannes Postkazerne voor Havelte. Defensie wilde fors bezuinigen en Havelte zou dat gaan merken.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Westerveld burgemeester Diever
Deel dit artikel: