Drents theaterstuk laat rijkdom in Drenthe zien

ASSEN - De rijke Drent Johannes van Lier staat volgend jaar in de schijnwerpers tijdens een muzikale theatervoorstelling.

"We kennen allemaal Bartje en het Pauperparadijs, maar in Drenthe hadden we ook heus wel rijkdom", vertelt Bastiaan Roeters. Hij is de producent van het theaterstuk Addergebroed dat volgend jaar mei in première gaat.

Het stuk vertelt het verhaal van Johannes van Lier, een ambitieuze jongeman die in de 18e eeuw tot de elite van Drenthe behoorde.

Rijke Drenten
De rijkdom in de geschiedenis van Drenthe moet meer aandacht krijgen, vinden provincie Drenthe, het Drents Museum en het Drents Archief. De theatervoorstelling Addergebroed moet daar voor zorgen. Het stuk laat zien hoe het leven in Drenthe was voor Johannes van Lier die in 1750 van Rotterdam naar Zuidlaren verhuisde.Scholieren in Drenthe gaan ook naar de voorstelling, maar verdiepen zich eerst in de geschiedenis.

Hoofdrolspelers
Tony Neef uit Roden speelt Johannes van Lier en heeft daarmee de hoofdrol. Wieneke Remmers speelt de vrouw van Van Lier. De muziek is geschreven door het Drentse folkduo Tangarine. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Noord Nederlands Jeugd Orkest. "We willen het orkest ook de hele avond laten zien, dus we stoppen ze niet in orkestbak", zegt regisseur Koen van Dijk.
Deel dit artikel: