Werkgroep Jan Kruis-museum wil expositie in Midden-Drenthe

MANTINGE - De werkgroep die zich bezighoudt met het realiseren van een museum met het werk van striptekenaar Jan Kruis, wil een tijdelijke expositie met het werk van Kruis.

Dat vertelt Henk van Hooft, voorzitter van de werkgroep. "Na het niet doorgaan van het museum in het oude gemeentehuis, zijn we ons aan het beraden op alternatieven."

Niet haalbaar
Eind september maakte de gemeente Midden-Drenthe bekend dat zij een Jan Kruis-Museum in het oude gemeentehuis in Westerbork niet haalbaar vond. Voor de verbouwing en het inrichten was 1,4 miljoen euro nodig. 

Voor de verbouwing was nog geen financiering gevonden. Daarnaast bleek dat de exploitatie commercieel nauwelijks haalbaar is. Er zijn te veel financiële risico's", zei wethouder Gert Jan Bent destijds.


Expositie
Een expositie met het werk van de striptekenaar, bekend van Jan Jans en de Kinderen, in de gemeente Midden-Drenthe, is nu een serieuze optie. "Dan blijven we 'in de markt' om het zo te zeggen en creëren we bekendheid. Dan kunnen we gelijk kijken in de praktijk hoe dat werkt en hoeveel bezoekers het trekt."

Over wanneer de tentoonstelling open zou moeten gaan, durft Van Hooft nog niets te zeggen: "We hebben nog een ruimte nodig. Je weet niet wat je tegenkomt." De werkgroep blijft ondertussen bezig met de plannen voor een definitief Jan Kruis-museum, want "dat is zeker niet van de baan", aldus Van Hooft.

Deel dit artikel: