Taxichauffeur verdacht van misbruiken scholiere in Assen

ASSEN - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag vijftien maanden cel geëist, waarvan drie voorwaardelijk tegen een 65-jarige man uit Leutingewolde. De voormalig taxichauffeur zou een 15-jarig meisje dat hij dagelijks naar school bracht meerdere keren seksueel misbruikt hebben.

Naast de celstraf wil de officier van justitie dat de man ruim 1400 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betaalt. De man ontkent dat hij het meisje heeft misbruikt.

Getuigen
Het misbruik zou zijn gebeurd tussen september en begin december 2014. Op 4 december zagen de stiefouders van een ander kind dat in het taxibusje zat dat de man een arm om het meisje heen geslagen had en hij onder haar kleding haar borst betastte. Dat gebeurde voor een stoplicht in Assen. Het meisje zat altijd voor in bij de chauffeur, omdat ze anders wagenziek werd.

De getuigen belden de vervoersmaatschappij en de ouders van het meisje. Bij de politie vertelde het meisje uitgebreid hoe de man haar meerdere keren had betast en hoe bang ze voor hem was. Het gebeurde op parkeerplaatsen. Uiteindelijk loog ze tegen hem dat ze ongesteld was, omdat hij dan niks deed.

Facebookberichten
De politie ontdekte ook privéberichten die de man via Facebook naar haar had gestuurd. In die 26 berichten noemde de man haar telkens ‘lieve schat’ en schreef hij wat hij voor seksuele handelingen hij met haar wilde verrichten. Ook schreef hij dat hij van haar hield.

De man verklaarde in de rechtszaal dat hij dat had gestuurd omdat het meisje hem eens had verteld dat ze eerder seksueel misbruikt was. “Ik wilde checken of ze had gelogen door haar uit de tent te lokken”, zei de chauffeur. 

“lk heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gehoord”, reageerde de officier. Ook de rechters lieten blijken dat ze moeite hadden hem te geloven. Toen hij in de gaten had dat het misbruik was uitgekomen, stuurde de man het meisje een berichtje dat zij hem en alle berichtjes van Facebook moest verwijderen

Kwetsbaar meisje
“Dit had niks met liefde te maken. Hij handelde puur vanuit lust”, aldus de aanklaagster. Ze noemde het extra kwalijk dat hij juist een kwetsbaar meisje dat aan zijn zorg was toevertrouwd, misbruikte. 

De man is vanwege de zedenzaak alles kwijtgeraakt, vertelde zijn advocate. Zijn vrouw zette hem uit huis, hij is ontslagen en zijn zoons willen geen contact meer hem. De raadsvrouw pleitte voor vrijspraak.

De uitspraak is op 13 december.
Deel dit artikel: