Cel geëist voor aanrijden fietsster in Valthermond

VALTHERMOND - Tegen een 43-jarige vrouw uit Valthermond die vorig jaar een fietsster aanreed, is een maand cel en negentig uur werkstraf geëist. De vrouw had geen rijbewijs.

Het OM eiste ook drie maanden voorwaardelijke celstraf als waarschuwing voor de toekomst. Daarnaast moet de vrouw zich laten behandelen.

Haast
De Valthermondse is meerdere keren veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs. Toch stapte ze op 12 november vorig jaar opnieuw achter het stuur. Ze pakte de auto van haar vriend omdat ze haast had.

Op de terugweg reed ze te hard en nam ze de binnenbocht op de kruising van het Noorderdiep met de Veenmoslaan. Het slachtoffer die op de fiets haar hond uitliet, kon niet aan de auto ontkomen en werd aangereden. Ze brak haar pols op drie plaatsen en liep een forse hoofdwond op. Twee getuigen zagen hoe de verdachte daarna in paniek wegrende.

Spijt
In de rechtszaal zei de vrouw dat ze enorme spijt had van het ongeluk. Ook zei de Valthermondse dat ze na het ongeluk nooit meer achter het stuur is gestapt. De officier van justitie betwijfelde dat. Zij vertelde dat ze van het slachtoffer heeft gehoord dat de vrouw nog steeds regelmatig door het dorp rijdt.

De rechtbank doet op 13 december uitspraak.
Deel dit artikel: