Gasselternijveen in actie voor terugkeer supermarkt

GASSELTERNIJVEEN - Een groep inwoners van Gasselternijveen is een crowdfundingsactie gestart om weer een supermarkt in het dorp te krijgen.
De Spar supermarkt sloot twee maanden geleden de deuren, omdat de winkel niet kon concurreren met de prijzen van supermarkten in Gieten en Stadskanaal. "Een supermarkt is belangrijk voor de leefbaarheid in het dorp", zegt Jan Willem Koops van de stuurgroep die de supermarkt weer open wil krijgen.

Startkapitaal
Een ondernemer die de winkel wil beginnen is al gevonden, nu alleen nog een startkapitaal. De nieuwe supermarktmanager heeft zijn plannen maandagavond gepresenteerd tijdens een informatieavond in het dorp. "De banken zijn tegenwoordig heel voorzichtig met leningen", zegt Jan Willem Koops. "Maar door de bijeenkomst van maandag hebben ze gezien dat er draagvlak is in het dorp."

Crowdfunding
De dorpelingen hebben afgelopen week allemaal een brief gekregen met de vraag of ze geld willen schenken of lenen aan de supermarkt. "Woensdagavond gaan onze vrijwilligers al die brieven weer ophalen bij de mensen", aldus Jan Willem Koops. "Ik heb het vermoeden dat het gaat lukken." Koops hoopt dat ook oud-Gasselternijveners geld willen schenken aan de dorpssupermarkt, die als alles doorgaat opent onder de naam Dagwinkel.

Inwoners missen supermarkt
De supermarkt wordt gemist in Gasselternijveen. "'t Is lastig. Als je iets vergeten bent moet je naar Stadskanaal", zegt een inwoner die in de buurt van de supermarkt woont. Een andere dorpeling maakt zich vooral zorgen over de andere winkels in het dorp: "Als de supermarkt dicht blijft, dan ben ik bang dat de slager en de bakker binnen twee jaar ook hun deuren moeten sluiten."