Marcel Smid nieuwe trainer De Weide, Jan Korte door in Rolde

VOETBAL - De Weide heeft Marcel Smid aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Smid, momenteel werkzaam bij SCD’83 uit Dedemsvaart, volgt Wilko Niemer op die na twee seizoen toe is aan een nieuwe uitdaging op hoger niveau.

Bekijk hier: de laatste uitzending van Onze Club 
 
De 43-jarige Smid is geen onbekende voor De Weide. Tot en met de B-junioren speelde hij bij de groenwitten, alvorens hij de overstapte maakte naar plaatsgenoot HZVV. Daar speelde hij in totaal tien seizoenen in de hoofdmacht en tussendoor vijf jaar bij HHC Hardenberg.

Nadat Smid stopte als voetballer werd hij assistent-trainer bij HZVV. In de zomer van 2009 hij hoofdtrainer bij SV Dedemsvaart en twee seizoen later maakte hij de overstap naar  ZZVV. In Zuidwolde was Smid twee seizoenen hoofdtrainer. In 2012 keerde hij terug naar HZVV, waar hij hoofd opleidingen werd. Maar het hoofdtrainerschap bleef kriebelen en dus koos hij in de zomer van 2015 voor die functie bij zaterdagderdeklasser SCD'83.  

Jan Korte blijft bij Rolder Boys 
Rolder Boys heeft het contract met hoofdtrainer Jan Korte met een jaar verlengd. De geboren Veendammer, die ook werkzaam was als trainer bij SC Veendam, Nieuw Buinen, Appingedam en Go Ahead Kampen, gaat na de zomer zijn tweede jaar in bij de zondagtweedeklasser. 

Lees ook:
Trainerscaroussel draait op volle toeren in amateurvoetbal 
- Martin Drent: Aantrekken trainers vaak op niets gebaseerd 
- Wegen HZVV en Karlo Meppelink scheiden
- Nico Haak nieuwe trainer vv Hoogeveen 
- Erwin van Oosten per direct ontslagen bij vv Weerdinge 
Deel dit artikel: