Dit zegt u over de 'wolf' in Wachtum

WACHTUM - Was het een wolf of niet? Gisteren ontving RTV Drenthe een foto van Maarten Kluitenberg. Hij dacht die ochtend in Wachtum oog in oog met een wolf te hebben gestaan.

Deskundigen lieten na het zien van de foto weten dat het waarschijnlijk niet om een wolf gaat. Maar nadat we het artikel en de foto op onze website plaatsten, overspoelde u ons met mailtjes. Veel mensen hadden het dier ook zien lopen. De meeste mensen die ons een berichtje sturen, vermoeden ook dat het om een hond gaat. Een greep uit de reacties:

Andere bouw

René Dekker mailde: "Dit is geen wolf, winterkleed is veel dikker en borstelachtiger bij een echte wolf. De staart is in het echt ook dikker en hangt omlaag."

Agnes Luiken zag het beest toen ze over de Gluvinkaweg in Dalen reed. "Wat mij persoonlijk wel opviel, was dat hij er niet mager uitzag. Wij hebben zelf een Duitse herder en qua bouw leek hij daar veel op."

Hond

Iemand anders vermoedt dat het wel eens om een herdershond zou kunnen gaan. "Het is duidelijk een herdershond, gezien de manier van lopen en het uiterlijk." Hilda de Boer denkt ook dat het om een hond gaat: "Dat is heel duidelijk geen wolf, maar een hond", schrijft ze.

Ria en Erwin Lohues kwamen het beest tijdens het rijden tegen. "We zijn terug gegaan, want er stond ook een andere vrouw. Maar die vertelde dat het een hond was en dat ze zelf ook precies zo'n hond had."

Mogelijk gaat het om een Saarlooswolfhond (zie foto), zo laat Gerwin Tiems onze redactie weten. "Ik weet niet of de hond zijn baasje al weer gevonden heeft, maar volgens ons is het geen wolf."

Bert Groeneveld zag het dier samen met een collega lopen in een aardappelveld. "We verbaasden ons over de grootte. Hij leek groter dan een herdershond."

Meningen verdeeld

Toch blijven de meningen verdeeld. Hannelore Zijm reed gisteren over de N34 en schrijft: "Ik weet absoluut zeker dat het geen hond was, maar een wolf. Ik heb de Dierenambulance nog gebeld, maar die troffen hem niet meer aan."

Gerda Raterink dacht toen ze gisteren door Wachtum reed een herder te zien lopen. "Ik dacht bij mezelf: die zal wel ontsnapt zijn. Ik heb er verder geen aandacht aan besteed", laat ze weten. Maar inmiddels slaat de twijfel toe. "Ik vond hem grijzer dan een doorsnee herder en zijn staart vond ik wat van een plumeau weghebben."
Deel dit artikel: