Stelling: Er moet meer geld naar defensie

ASSEN - Europa moet jaarlijks miljarden euro's meer uitgeven aan de ontwikkeling van wapens om de veiligheid van de burger te garanderen.
Tenminste, dat vindt de Europese Commissie, zo schrijft De Volkskrant. Er ligt een voorstel om op termijn vijfhonderd miljoen euro per jaar uit het EU-budget te reserveren voor onderzoek naar nieuwe militaire technologieën. Het plan wordt vanmiddag gepresenteerd, maar lekte al deels uit.

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt ook dat er de afgelopen jaren te veel is bezuinigd op defensie. En de nieuwe Amerikaanse president Trump heeft ook al gezegd dat de Europese landen meer zelf moeten betalen.

Stelling
Hoe denkt u hierover: moet er meer geld naar defensie, of vindt u dat niet nodig?Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.nl/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren was onze stelling: Er zijn zo veel politieke partijen dat ik niet meer weet op welke ik moet stemmen. Een meerderheid van 61 procent was het daarmee eens. 39 procent heeft geen moeite met de wildgroei aan politieke partijen. Er stemden 802 mensen.
Meer over dit onderwerp:
stelling defensie Europese Commissie
Deel dit artikel: