Concurrentie voor TT Circuit Assen? Race Park Almere

AUTO-/MOTORSPORT - Krijgt het TT Circuit er binnen afzienbare tijd een flinke concurrent bij? Als het aan de initiatiefnemers van Race Park Almere ligt wel. De bedoeling is dat in Flevoland een 5,8 kilometer lang circuit wordt gerealiseerd. De initiatiefnemers willen in eerste instantie in 2019 de Formule 1 weer naar Nederland halen.

Ook richten de initiatiefnemers zich op de MotoGP, de World Superbikes, DTM, WTCC, WEC, Blancpain Series, F3 en Formule E, zo staat te lezen op de site van Race Park Almere

TT zeker tot 2026 in Assen 
Ook al wordt het plan reëel en komt er daadwerkelijk een circuit in de polder, voorlopig hoeft Assen niet te vrezen dat de MotoGP uit Drenthe verdwijnt. Afgelopen zomer ondertekenden het bestuur van het TT Circuit en organisatie Dorna een contract tot en met 2026. 

Verstappen als animator 
De initiatiefnemers van het plan voor de ontwikkeling van Race Park Almere zijn overtuigd dat de auto- en motorsport enorm leeft onder het Nederlandse volk gezien de bezoekersaantallen van alle race evenementen over de afgelopen jaren. Nu met de Max- mania is dat er bepaald niet minder op geworden dus hoe meer animo van alle Nederlandse racefans voor dit concept ontwerp, hoe groter de kans dat Nederland vanaf 2019 de Formule 1 weer kan verwelkomen!" 

Bekijk hier: de preview (video) van Race Park Almere

Uitdagend 
Race Park Almere wordt, volgens de bedenkers, een uiterst uitdagend circuit. "Behalve Suzuka, Silverstone en Spa is er geen Formule 1-circuit dat zo snel én uitdagend is als Race Park Almere. Het 'stadion'-ontwerp biedt elke toeschouwer een vrij uitzicht over het hele circuit. Bijna alle bochten hebben een positieve verkanting van 5,71 graden, 2 bochten hebben een verkanting tot 15 graden. Daarbij heeft het circuit hoogteverschillen van 5 tot 15 meter ondanks het vlakke Nederlandse landschap."

Het 5.800 meter lange GP circuit gaat 22 bochten tellen, 14 naar rechts en 8 naar links. Er zijn 4 vol gas bochten en 6 inhaalpunten. Formule 1-auto's gaan 6 keer per ronde over de 300 km/u. Het Grand Prix-circuit is ontworpen voor de Formule 1 maar de organisatie richt zich ook op MotoGP, World Superbikes, DTM, WTCC, WEC, Blancpain Series, F3 en Formule E."

Partners en investeerders 
De initiatiefnemers zijn druk op zoek zijn naar partners en investeerders om het plan te realiseren.
Meer over dit onderwerp:
Autosport motorsport TT Circuit Assen Assen TT
Deel dit artikel: