Erepenning voor Nieuw-Buiner die peuter van rottweilers redde

Politieonderzoek na het bijtincident in augustus (Rechten: archief RTV Drenthe)
Politieonderzoek na het bijtincident in augustus (Rechten: archief RTV Drenthe)
NIEUW-BUINEN - De man uit Nieuw-Buinen die in augustus een 2-jarig jongetje uit de kaken van vier rottweilers heeft gered, krijgt maandag de Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven Penning.
De penning wordt toegekend door de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) aan mensen die op een bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de veiligheid in de samenleving.

Over het hek

De peuter was op 23 augustus met zijn zussen bij kennissen van zijn ouders. Vier van de zes rottweilers die achter een hek zaten, sprongen plotseling over het hek en vielen het kind aan.
De buurman schoot te hulp en wist het kind te bevrijden. Het jongetje belandde met een groot aantal bijtwonden in het ziekenhuis. De honden werden na het incident afgemaakt.

Andere winnaars

Behalve de man uit Nieuw-Buinen krijgen ook twee mannen die een overvaller van een juwelier elders in Nederland pakten, de Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven Penning. Ook een motoragent die een auto met pech uit een tunnel duwde en een man die probeerde de ontvoering van een peuter te voorkomen krijgen de penning.
Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de SMV, reikt de penningen maandag zelf uit in op het stadhuis in Rotterdam.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.