Diever wil zelf betalen voor grotere sporthal

DIEVER - Het dorp Diever wil zelf geld bij elkaar halen om de sportvoorzieningen in het dorp te behouden.

Afgelopen voorjaar werd duidelijk dat Diever het huidige dorpshuis en de sporthal kwijtraakt.

Te klein

Het dorp krijgt daar een nieuwe sportzaal voor terug bij scholengemeenschap Stad en Esch. De school heeft nu 1,2 miljoen euro gekregen om een nieuwe sportzaal te bouwen. "Maar dat kleine zaaltje is de doodsteek voor de sport in Diever", zegt Alfred Schoenmaker van Strijdbaar Diever.

Volgens hem wil de gemeente Westerveld niet verder gaan dan een sporthal van 400 vierkante meter. Daardoor zou er geen ruimte zijn voor sporten als volleybal, basketbal en badminton. Strijdbaar Diever vindt dat er minstens 500 vierkante meter nodig is voor een volwaardige sportzaal.

"Met deze beperkte ruimte weten we zeker dat alle sport verdwijnt uit Diever. Het kan niet zo zijn dat de sporten verhuizen naar Dwingeloo of Vledder", zegt Schoenmaker.


Geld inzamelen
Gisteravond hield Strijdbaar Diever een informatieavond over de plannen om tot een volwaardige sportaccommodatie voor het dorp te komen. "We willen een sportzaal van 500 vierkante meter. Als het geld daarvoor niet uit de raad van Westerveld kan komen, dan willen we als Strijdbaar Diever zelf het geld bij elkaar krijgen", zegt Schoenmaker. Strijdbaar Diever denkt daarbij aan initiatieven als crowdfunding, sponsoring en stenen kopen.


De actiegroep gaat volgende week in gesprek met sportverenigingen om te inventariseren hoeveel vierkante meter sportruimte precies nodig is.
Deel dit artikel: