Ter Borch heeft aansluiting op rijksweg A7

EELDERWOLDE - Nieuwbouwwijk Ter Borch in Eelderwolde heeft sinds vanmorgen een aansluiting op de A7.

Wethouder Nina Hofstra opende de weg door met een graafmachine een betonblok van de Borchsingel te takelen. De opening zorgt ervoor dat de wijk Ter Borch ook vanaf de A7 bij Hoogkerk te bereiken is. “Ik ben hier heel erg blij mee”, aldus wethouder Hofstra.

Verkeersveiligheid
Bewoners van de wijk lieten zich nauwelijks zien bij de opening. In de wijk leven zorgen over de verkeersveiligheid op de Borchsingel. Aan de kant van Paterswolde is het vooral ’s ochtends erg druk als kinderen naar school worden gebracht en forenzen naar hun werk gaan.

Sluipverkeer 
De verwachting is dat het daar rustiger wordt nu de wijk Ter Borch een tweede in- en uitgang heeft. De bewonersvereniging is bang dat het na de zomer juist drukker wordt, omdat de zuidelijke ringweg van Groningen dan op de schop gaat. Sluipverkeer dat de werkzaamheden probeert te omzeilen, kan dan door de wijk rijden.

Metingen
Wethouder Hofstra verwacht niet dat het aantal auto’s boven de afgesproken 6.000 per dag uitkomt: “We houden dat natuurlijk wel in de gaten met de zes meetlussen die in de weg zijn aangebracht.”

De gemeenteraad praat dinsdag over de ochtenddrukte Borchsingel.
Deel dit artikel: