Meer handhavers bij voetgangersgebied Citadel Assen

ASSEN - Bewoners en ondernemers is het al een tijdje een doorn in het oog: mensen die dwars door het voetgangersgebied bij winkelcentrum De Citadel fietsen. Ook de gemeente ziet het liever anders en gaat vanaf nu strenger handhaven.
Omgevingsmanager Lubbo Sap erkent dat het verleidelijk is om door het gebied naar de fietsenstalling toe te fietsen, maar tegelijkertijd spreken volgens hem de waarschuwingsborden voor zich. "Het levert onveilige situaties op voor bewoners en ondernemers die bijvoorbeeld naar buiten komen of op straat staan te praten, dat moet niet."
Volgens bewoner Paul Heerschop is het dan ook hard nodig dat er strenger wordt opgetreden: "Ik erger me er enorm aan, je wordt continu bijna van je sokken gereden en als je er iets van zegt, krijg je een grote mond terug."

Bekeuring

In samenspraak met bewoners en ondernemers is dan ook afgesproken dat er meer gecontroleerd wordt. De gemeente is inmiddels begonnen met het geven van waarschuwingen, om zo bewustzijn te creëren. Vanaf maandag kunnen overtreders een bekeuring van 55 euro verwachten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.