Türk vervangt geblesseerde Bos tegen Jong FC Utrecht

VOETBAL - Winnen, dat is het enige dat telt morgenavond voor FC Emmen in het uitduel tegen Jong FC Utrecht. De Drentse club wil dolgraag meedoen in de top-5 van de Jupiler League. De achterstand op de nummer 5, Jong PSV, is ook maar twee punten.

"We staan op het randje om de sprong te maken naar de top 5. Dat betekent dat we de komende duels (tegen Jong FC Utrecht, VVV en NAC) punten moeten pakken, maar dat kan ook is mijn mening", aldus trainer Dick Lukkien die het moet stellen zonder Henk Bos. De middenvelder heeft last van een geneusde enkel. Zijn vervanger is Oguzhan Türk. Voor het overige is de opstelling dezelfde als tegen MVV Maastricht: Telgenkamp; Bakker, Siekman, Lima, Klok; Olijve, Mannes, Türk; Peters, Krohne en Kallon.

"We zullen veel op hun helft spelen"
Jong Utrecht is een elftal met een paar routiniers (Rodney Sneijder, Darren Rosheuvel en Cyrano Kerk). Verder zijn het vooral jonge talenten die Emmen tegenover zich zal krijgen. "Het is een team dat in principe vrijuit kan voetballen. Er staat, ondanks de kans op degradatie, toch minder druk op. Ze hebben snelheid en zijn dus vooral gevaarlijk in de omschakeling. Ik verwacht dat wij het spel moeten maken en dus veelvuldig op hun helft te vinden zijn", aldus Lukkien.

Nummer 18 tegen 7
Het is voor het eerst dat FC Emmen tegen Jong FC Utrecht speelt. De opponent won dit seizoen pas twee keer (tegen Fortuna Sittard en Helmond Sport) en staat na 16 duels dan ook laag op de ranglijst. De formatie van trainer Robin Pronk staat 18e met 11 punten. FC Emmen bezet de 7e plaats in de Jupiler League, met 26 uit 16.

Live te volgen
Jong FC Utrecht - FC Emmen wordt niet in de Galgenwaard, de thuisbasis van FC Utrecht, gespeeld maar op het kunstgrasveld van IJsselmeervogels in Bunschoten-Spakenbrug gespeeld. Het duel begint om 20.00 uur en is live te volgen op Radio Drenthe en via de liveblog op www.rtvdrenthe.nl
Deel dit artikel: