Verdachte mogelijke aanrijding Emmer-Compascuum: Het was geen aanrijding

EMMER-COMPASCUUM - De man die ervan verdacht wordt mogelijk een dorpsgenoot te hebben aangereden, is geschrokken van alle commotie die is ontstaan. Hij ontkent de verhalen die het slachtoffer de afgelopen weken aan de media heeft verteld.

"Ik heb hem absoluut niet aangereden", vertelt hij vandaag. Hij wilde eerst stil blijven en afwachten of justitie er wel of niet een zaak van maakt, maar na verschillende verhalen in de media wil de verdachte één keer zijn verhaal vertellen.

'Kom uit de auto dan'
Woensdag 16 november rijdt de verdachte in zijn auto op de Rademakersstraat in Emmer-Compascuum. Als hij het bedrijf van het slachtoffer passeert, wenkt laatstgenoemde hem. De verdachte rijdt naar hem toe en krijgt naar eigen zeggen 'kom uit de auto dan', te horen. 

"Hij deed vervolgens zijn borstkas naar voren, hij wilde mij slaan", aldus de verdachte. "Ik was zo beduusd, dus ik ben weggereden." Volgens de verdachte rende het slachtoffer daarna een paar meter met de auto mee waarna hij struikelde. "Daarna ben ik rustig doorgereden, dat was het."

Zakelijk conflict
Het zou al een lange tijd rommelen tussen de twee dorpsgenoten. Zo beweert het slachtoffer dat hij al eerder is aangereden en bedreigd door de verdachte, maar laatstgenoemde kan zich hier niet in vinden. "Drie, vier jaar terug hadden we een zakelijk conflict. Dat ging over dat hij mij nog moest betalen. Hij haalde wat spullen bij mij weg, maar betaalde daar niet voor." 

Rust
De verdachte van de aanrijding en zijn vrouw willen nu vooral rust. "We laten het nu over aan de politie. Daar hebben wij alle vertrouwen in. We gaan er vanuit dat zij dit goed afwikkelen en dat is waar wij ons op dit moment aan vasthouden." Naar eigen zeggen krijgen ze veel steunbetuigingen uit het dorp na het voorval aan de Rademakersstraat. 

Het slachtoffer heeft op dit moment nog geen zaak aangespannen tegen de verdachte, die drie dagen na het ongeval werd vrijgelaten door de politie.
Meer over dit onderwerp:
Emmer-Compascuum gemeente Emmen aanrijding
Deel dit artikel: