Uitbraak Norovirus op vijf locaties van Vanboeijen

MEPPEL - Op vijf locaties van zorginstelling Vanboeijen is het Norovirus uitgebroken. Het gaat om locaties in Meppel, Hoogeveen en Havelte.
De uitbraak van het norovirus is gisteren vastgesteld. De bron van de uitbraak is onbekend. Momenteel zijn 13 cliënten en drie medewerkers getroffen.

Maatregelen tegen besmetting
Vanboeijen heeft maatregelen genomen. De medische dienst van de zorginstelling is ingeschakeld en er wordt een speciaal protocol toegepast om het virus onder controle te krijgen en verdere uitbreiding te voorkomen.

Dat houdt in dat de locaties waar het virus is aangetroffen, zijn gesloten tot alle bewoners minimaal zestig uur klachtenvrij zijn. Bewoners mogen hun woning niet verlaten en kunnen niet deelnemen aan activiteiten. De getroffen medewerkers zieken thuis uit. Verder mogen medewerkers voorlopig niet op andere woonlocaties werken.

Vrij onschuldig
Volgens Vanboeijen komt het Norovirus in deze tijd van het jaar regelmatig voor en is het - hoewel erg besmettelijk - relatief onschuldig. Veel voorkomende klachten zijn braken en diarree. Begin dit jaar was er een uitbraak van het virus bij Vanboeijen in Assen.
Meer over dit onderwerp:
norovirus Vanboeijen Meppel Hoogeveen Havelte zorg
Deel dit artikel: