'Wat ze in Groningen kunnen, kunnen we in Emmen ook'

De eerste editie van de 4 Mijl van Emmen was in april dit jaar (Rechten: RTV Drenthe/René Bos)
De eerste editie van de 4 Mijl van Emmen was in april dit jaar (Rechten: RTV Drenthe/René Bos)
EMMEN - De eerste editie van de 4 Mijl van Emmen was dit jaar met 2.500 lopers een groot succes. Op 2 april is de tweede editie. De organisatie hoopt nu op vier- tot vijfduizend deelnemers.
"Toen we vorig jaar de inschrijving bij 2.500 deelnemers moesten sluiten vanwege de veiligheid en afspraken met de gemeente, hebben we daarna nog wel duizend reacties gehad van lopers die ook graag hadden meegedaan", vertelt organisator Dennis Blaak.

'Grote broer'

"Ik denk dat Emmen klaar was voor een mooi hardloopevenement." Vanwege de populariteit is de organisatie nu berekend op veel meer deelnemers. Blaak: "We kijken natuurlijk ook naar onze grote broer, de 4 Mijl van Groningen. Dat is elk jaar een daverend succes. Wij dachten: 'wat ze in Groningen kunnen, kunnen we in Emmen ook.'"

Raadhuisplein

Het parcours is komend jaar nagenoeg hetzelfde als bij de eerste editie. De start is in de wijk Delftlanden. De route loopt door onder meer Noordbarge en de tunnel in de Hondsrug weg naar het Raadhuisplein. Daar is de finish.

Inschrijven

Zondagmiddag om 16.00 uur start de inschrijving op de website van de 4 Mijl van Emmen. Een deel van de opbrengst van de 4 Mijl van Emmen gaat, net als dit jaar, naar stichting A21. Die zet zich ervoor in om een eind te maken aan mensenhandel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.