Politiek talent Henk Kosters zorgt voor goede sfeer in college

RODEN - Genomineerde voor Drents Politiek Talent van 2016 Henk Kosters zorgt volgens burgemeester Klaas Smid voor een goede sfeer in het college van Noordenveld.

"Met zijn aanstekelijke lach vrolijkt hij de boel op", vertelt Smid.

Politieke spel
Kosters is sinds afgelopen verkiezingen wethouder voor Gemeentebelangen. Daarvoor had hij geen politieke ervaring. De raadsvergaderingen waren voor hem wennen. Het duurde de nieuwe wethouder vaak wat te lang: "Dat kan veel efficiënter." Toch ziet burgemeester Smid een 'rasbestuurder' in Kosters.

Trombone en voetbal
Hij vergelijkt besturen met het bespelen van zijn trombone: "Alleen klinkt het naar niks, je moet het samen doen", aldus Kosters. Dat is ook wat anderen in hem roemen: zijn verbindende kwaliteiten.

"Dat heb ik ook op het voetbalveld geleerd, dat je als team sterk staat." Kosters was voorzitter van voetbalclub VV Peize. Hij is dol op het spel en de grappen in de kleedkamer. De burgemeester kan dat laatste beamen. Gevraagd naar een goeie mop van Kosters gaven beide heren geen commentaar.

Kosters is genomineerd als talent samen met statenlid Jordy Tuin en wethouder Jan Zwiers.
De genomineerden voor Politicus van het Jaar zijn: Mirjam Pauwels, Ko Vester en Frits Alberts.

Vrijdag 9 december wordt het Politieke Talent en de Drentse Politicus van 2016 bekend gemaakt. Voor de publieksprijs kunt u hier stemmen tot 7 december 12 uur.
Deel dit artikel: