Prosper en Darlington Isaacs mogen in Nederland blijven

ASSEN - De broers Prosper en Darlington Isaacs uit Assen mogen in Nederland blijven. De twee hebben een verblijfsvergunning gekregen.
De broers komen oorspronkelijk uit Sierra Leone, maar wonen al vijftien jaar in Nederland. Jarenlang was het onzeker of ze in Nederland mochten blijven. "Ik heb gisteravond voor het eerst champagne gedronken toen ik het nieuws hoorde", vertelt Prosper Isaacs vanmorgen.

Tranen van geluk

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie heeft vorige week de knoop doorgehakt en besloten dat Prosper en Darlington een verblijfsvergunning krijgen. De Asser burgemeester Marco Out bevestigt dat nieuws: "Ik kan alleen zeggen dat het heel goed nieuws is, de officiële bevestiging is nog onderweg per post."
Tranen van geluk zijn er vanmorgen bij gemeenteraadslid Luc Rengers. Hij zet zich al bijna tien jaar in voor de broers: "Ik heb het geprobeerd te verbergen, maar ik had toch twee zakkendoeken nodig."

Sinterklaas Dijkhoff

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie heeft gebruikt gemaakt van een speciale bevoegdheid om de broers Isaacs een verblijfsvergunning te geven. "Vanaf nu noem ik hem Sinterklaas Dijkhoff. Deze zaak is nu opgelost, maar dat je in Nederland soms zo lang moet wachten op duidelijkheid klopt natuurlijk niet en daar moet iets aan gebeuren", aldus Luc Rengers.

Stempelen

Het nieuws wordt vanmorgen vanaf half negen gevierd op het stadhuis in Assen. Wekelijks moesten de broers op dinsdag een stempel halen bij de vreemdelingenpolitie, in afwachting van een verblijfsvergunning of uitzetting. Maar deze dinsdag is het anders. Prosper en Darlington melden zich niet bij de vreemdelingenpolitie, maar vieren het feestje mee op het stadhuis. "We kunnen nooit meer zeggen dat we geen familie hebben. Ik hoop dat jullie beseffen wat jullie voor ons gedaan hebben", aldus Darlington Isaacs
Lees meer: Tientallen mensen gaan mee stempelen met uitgeprocedeerde broers Isaacs
BN'ers
De afgelopen tijd kregen de broers veel steun vanuit allerlei hoeken. Zelfs BN'ers als Jochem van Gelder, Lange Frans en oud-minister Margreeth de Boer zetten zich voor de uitgeprocedeerde broers Isaacs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl