Noordelijk MKB laat Europese subsidie voor innovatie liggen

BRUSSEL - Noordelijke Midden- en Klein Bedrijven laten Europese subsidie voor innovatie liggen. Die conclusie trekt Drentse D66-statenlid Jurr van Dalen tijdens het bezoek van de Drentse politiek aan de EU in Brussel.
Van Dalen: "Noordelijke mkb-bedrijven hebben veel goede en innovatieve ideeën, maar kennisinstituten weten vaak veel beter de weg naar de subsidiepotten te vinden." Robert Schröder, de kabinetsmedewerker van eurocommissaris Moedas van Onderzoek Innovatie en Wetenschap deelt de mening van het D66-statenlid.

Speciaal fonds

In Brussel ligt 80 miljard euro te wachten voor innovatie in een speciaal fonds: Horizon 2020. Met dat geld willen de Europese Commissie en de Nederlandse overheid wetenschap en innovatie stimuleren in het bedrijfsleven en de academische wereld.

Subsidieregels

Doel is om het concurrentievermogen van Europa te vergroten. Robert Schröder: "Voorwaarden zijn wel dat het excellente ideeën moeten zijn en dat het in samenwerking moet. Maar als het mkb samen met kennisinstituten plannen maken, is de kans veel groter dat het aan de strenge subsidieregels voldoet."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.