'Dorpscafé moet dorpshuis Langelo vervangen als ontmoetingsplaats'

LANGELO - Dorpsbelangen Langelo vindt dat de gemeente Noordenveld het dorpscafé moet kopen als vervanger van het dorpshuis in de oude school.
De eigenaren van het café stoppen er per 1 januari mee en Dorpsbelangen wil dat de activiteiten daar kunnen doorgaan.

Ontmoetingsplek
De kroeg is nu veel meer de ontmoetingsplek van het dorp. Elf verschillende clubs komen er samen. Er wordt gebiljart, gekaart en de toneelvereniging oefent er en treedt er op. Het eigenlijke dorpshuis is in de oude school heeft veel achterstallig onderhoud, bovendien vinden de dorpelingen het er ongezellig.

Het voorstel van Dorpsbelangen is dat de gemeente het café aankoopt en dat er vervolgens een pachter of beheerder op wordt gezet. De gemeente krijgt in ruil daarvoor de beschikking over de oude school. "Dat betekent dat de gemeente geld bij moet leggen", zegt Kirsten Ipema van Dorpsbelangen Langelo.

Tijdsdruk
Dorpsbelangen hoopt dat de gemeente snel handelt. Vooral voor de clubs is het van belang dat ze weten waar ze vanaf 1 januari aan toe zijn. Jacob Dam, voorzitter van Dorpsbelangen, snapt dat het dan nog niet allemaal geregeld is, maar: "Als er duidelijkheid is over een mogelijke aankoop door de gemeente, dan kunnen wij met de eigenaren om tafel om te kijken hoe we het vanaf 1 januari overbruggen."

Mocht het allemaal niet lukken met het café, dan wil Dorpsbelangen dat de oude school wordt gerenoveerd.
Meer over dit onderwerp:
Langelo dorpshuis Dorpsbelangen
Deel dit artikel: