Kunst, cultuur en innovatie in oude dierenpark Emmen

EMMEN - Het is bekend hoe het college het oude dierenpark in Emmen wil invullen. Het hele park moet een creatief mensenpark worden waar steeds iets nieuws te beleven is.
"Het wordt een verrassende ontmoetingsplaats voor kleine en grote initiatieven, niet alleen rondom kunst en cultuur maar ook rondom innovatie", aldus de gemeente in een toelichting.

Flexplekken

Wethouder Jisse Otter vergelijkt de invulling van het oude dierenpark met een sporthal waar meerdere sporten bedreven worden. "Of met kantoren die flexibele werkplekken aanbieden. Dat gaan we hier ook doen. Er komen flex-creatieplekken in een creatief mensenpark."
Het park blijft vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen er in de toekomst terecht voor onder andere optredens van kleine en grote namen. Maar ook zullen ze zien hoe producties en creaties tot stand komen en daar zelf aan deelnemen.

Inspirerende ruimtes

Een voorbeeld van zo'n creatieve werkruimte is het initiatief Toolbox van ondernemer Adriaan Pals uit Emmen. Hij begint achterin het oude dierenpark met vier creatieve 'maakplekken' voor creatieve mensen.
Dit initiatief sluit helemaal aan bij de plannen van het college. Ook wordt een parkredactie gestart om meer professionele en inspirerende ruimtes voor creatieve ontwikkelingen in het leven te roepen. Verder pleit wethouder Otter ervoor om meer creatieve ideeën uit het bedrijfsleven, onderwijs en particuliere instanties uit Emmen en omstreken naar het park te halen. Zo kan het bedrijfsleven bijvoorbeeld laten zien met wat voor unieke producten ze bezig zijn, maar er is ook ruimte voor tijdelijke exposities van musea.

Hoe nu verder?

De gemeente gaat nu aan de slag met een plan van aanpak, dat moet in april 2017 klaar zijn. De nog op te richten parkredactie moet zo snel mogelijk zorgen dat de kunstsector, culturele instellingen, het bedrijfsleven en het onderwijs worden betrokken bij het uitwerken van de plannen.
Inwoners die graag hun zegje willen doen over de plannen zijn welkom tijdens een informatiebijeenkomst op 11 januari in het gemeentehuis. Daar krijgen ze een film te zien over de nieuwe plannen. Ook zijn daar de drie architecten aanwezig, een van die drie gaat uiteindelijk aan de slag met de invulling en uitstraling van het park.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl