Moet een biertje bij de kapper kunnen?

EMMEN/ASSEN - Die discussie is weer actueel nu het Asser Tweede Kamerlid Erik Ziengs heeft gezegd met een initiatiefwet te komen die alcohol schenken in kledingwinkels en bij de kapper mogelijk maakt.
De SlijterijUnie is tegen. Sieger Götz is eigenaar van een slijterij en lid van de SlijterijUnie en vindt het beter dat het zo blijft, zoals het is: verboden. "Het is niet voor niets gereguleerd. Als je dagelijks bezig met alcohol om gaat zoals slijterijen en de horeca, dan ken je de problematiek van je klanten beter dan als je kapper bent," zegt Götz.

Handhaving
Herenkapper Bakkes in Emmen hoopt dat alcohol schenken bij kappers en in kledingwinkels wel wordt toegestaan. "We leggen mensen hier in de watten en dan is het serveren van een alcoholisch drankje daarbij een stukje extra service," zegt eigenaar Eric van den Brandt.

Oplossing?
Eerder schonk Bakkes bier en whisky, maar de gemeente Emmen heeft de zaak drooggelegd. Ook bij kapper Nozem in Emmen werd eerder alcohol geschonken en nu malt bier. Kledingzaak Trud hoopt de huidige wetgeving te omzeilen door een vergunning aan te vragen voor een café binnen de winkel. Het is nog onbekend of dat lukt.