4 Mijl van Emmen halverwege deelnemerslimiet: nieuwe burgemeester aan de start?

EMMEN - Het loopt storm met de aanmeldingen voor de 4 Mijl van Emmen. De inschrijving is nog geen week open en de organisatie zit al halverwege de deelnemerslimiet.
2.000 hardlopers hebben zich de afgelopen dagen ingeschreven, tot grote tevredenheid van de organisatie. En een van die deelnemers zou maar zo de nieuwe burgemeester van Emmen kunnen zijn.

Burgemeester in sportkleding

Eric van Oosterhout, die gisteravond is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Emmen, is dol op sport en dat schuift hij vandaag tijdens een interview niet onder stoelen of banken. "Ik sport nog vier, vijf keer per week. Hardlopen, fietsen en ook een potje voetbal deins ik niet voor terug. Ik zou ook maar zo aan de start kunnen staan van de 4 Mijl van Emmen."
Naar eigen zeggen eindigt van Oosterhout dan wel ergens in de achterste linies, maar daar gaat het volgens hem niet om. "Sport is hartstikke belangrijk. De burgemeester heeft daar een belangrijke rol in, dus ze zullen mij regelmatig in sportkleding zien."

Uniek

De organisatie van de de hardloopwedstrijd zit binnen een week al bijna op hetzelfde deelnemersaantal als vorig jaar. "Toen deden er 2.500 mensen mee. Dat was al boven verwachting. We hebben laatst opgezocht, het is voor een hardloopevenement van onder de tien kilometer in de Benelux uniek dat je voor een eerste keer zoveel deelnemers hebt", aldus voorzitter Dennis Blaak.
De verwachtingen voor dit jaar zijn dan ook iets hoger dan vorig jaar. "We hebben ruimte voor 4000 tot 5000 lopers. Maar als we de 4.000 halen zijn we al super tevreden. Dit is voor ons al best uniek voor de tweede keer. Maar we blijven nuchter."

Groeimogelijkheden

De organisatie van de hardloopwedstrijd heeft een vergunning voor meerdere jaren, in de toekomst hopen ze richting de 8.000 deelnemers te kunnen groeien. Voor nu zijn ze vooral druk bezig met de editie van 2 april 2017. Met mogelijk de nieuwe burgervader in sportkleding aan de start.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.