Ondernemend: 'Wij vinden al onze producten gewoon in Zuidoost-Drenthe'

De gasten in de studio in de Ondernemersfabriek in Emmen (Rechten: RTV Drenthe)
De gasten in de studio in de Ondernemersfabriek in Emmen (Rechten: RTV Drenthe)
EMMEN - Wist u dat er in Nieuw-Amsterdam een bedrijf zit dat een grote rol speelt bij de productie van medicijnen? En dat er in Coevorden een bedrijf te vinden is dat komend jaar opnieuw ruimte nodig heeft om voor klanten producten te verpakken en op te slaan?
Ze zijn te gast in Ondernemend vanuit de Ondernemersfabriek in Emmen.


Medicijnen

Directeur Marcel Raedts van Proxcys is vaak op pad. Samen met zijn twintig werknemers maakt hij zuiveringskolommen waarmee medicijnen geproduceerd worden. De meeste omzet komt uit het buitenland. "Maar twee procent van onze omzet halen we uit Nederland. Wel halen we bijna alles wat we nodig hebben voor onze apparaten uit de regio."
Ruimte voor bouw nieuwe loodsen Graaco
Proxcys is net als Graaco uit Coevorden bijzonder te spreken over de instelling van hun personeel. Bovendien is er voldoende kennis aanwezig om alles te kunnen doen wat je wil. Voor Graaco betekent dit onder andere opslag. "We nemen ook verpakking van producten over. We hebben het afgelopen jaar 15.000 vierkante meter bijgebouwd. We hebben nog wat grasvelden waar we kunnen bouwen", zegt directeur Ben Blog.

Ideeën aan eettafel

Bij Growing Workplaces in Emmen ontstaan de mooiste ideeën tussen de middag aan de eettafel. Growing Workplaces verhuurt ruimtes voor bedrijven. En daar komt nu wat nieuws bij, zegt directeur Adriaan Pals in Ondernemend. "We gaan ontwikkelen op het terrein van de oude dierentuin. Als je creatief en innovatief bent, dan kan je ruimte bij ons huren op het terrein om je producten te kunnen maken. Wij zorgen voor de machines."
Er zijn al voorbeelden. Zo is er iemand die met carbon drones maakt en wordt gesproken met afvalverwerker Area over de productie van afvalbakken in deze ruimtes.
Ondernemend is te zien om 10.00u, 13.00u, 16.00u en 22.00u op TV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl