Ontlading bij sterrenkok Jarno Eggen: Waardering is fantastisch
ZUIDWOLDE - Het was toch even spannend voor topkok Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde: zou hij zijn twee Michelinsterren behouden? Die vraag werd tot opluchting van Eggen bevestigend beantwoord.
"Ons gezonde boerenverstand zei dat we dit jaar niks anders hebben gedaan", zegt de topkok vanuit Amsterdam, waar hij bij de uitreiking van de sterren aanwezig is. "Maar daar wil je wel een bevestiging van zien in de gids, dus het was toch even spannend. Als je dan ziet dat je je sterren hebt geprolongeerd, is er wel sprake van ontlading."
Ziel en zaligheid
Eggen is blij met de waardering. "Wij werken elke dag met ziel en zaligheid in de keuken. Als je daar waardering voor krijgt is dat fantastisch. Meer dan de helft van onze gasten komt inmiddels van buiten de provincie. Ik vind het heel bijzonder dat mensen in de auto stappen om naar Drenthe te komen."
Derde ster
En nu op naar de derde ster? "We blijven gewoon ons eigen ding doen. Met veel passie werken en ons best doen iedereen te verwennen. Drie Michelinsterren is voor weinigen weggelegd."