Fietsersbond: Er moet meer gebeuren om Drenthe veiliger te maken voor fietsers

ZUIDWOLDE - Appen en telefoneren zijn niet de enige oorzaken van de stijging van het aantal dode fietsers in het verkeer. Volgens de Fietsersbond in Drenthe zijn veel oversteekplaatsen en rotondes ook gevaarlijk.
In de periode 2011-2015 verongelukten in Nederland 954 fietsers. In Drenthe kwamen 39 fietsers om het leven, in Groningen 27 en in Friesland 46. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is bezig met een verbod op onder meer appen op de fiets. Afdelingsvoorzitter Jan Hendriks van de Fietsersbond is het met de minister eens. "Maar er moet ook gekeken worden naar oversteekplaatsen voor fietsers en onveilige rotondes. Die zorgen ook voor problemen".
Hendriks vindt dat, als er een verbod wordt ingesteld, er ook gehandhaafd moet worden. "Handhaven vind ik heel belangrijk. Dat geldt ook voor het fietsen in het donker zonder licht. Alleen dan werkt een verbod."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.