Roel Boomstra nog maar één punt verwijderd van wereldtitel

DAMMEN - Het was nagelbijten voor de damliefhebbers vanmiddag. Maar de strijd om de wereldtitel is nog niet beslist.
Roel Boomstra (23) uit Emmen is na de remisepartij van vandaag nog één punt verwijderd van die wereldtitel. Als hij overmorgen opnieuw remise speelt tegen zijn opponent Jan Groenendijk is de wereldtitel binnen.


Voor het eerst sinds 1984

De 23-jarige speler van damvereniging Hijken DTC zou daarmee de eerste Nederlander sinds 1984 zijn die de titel op zijn naam schrijft.
In de negende partij had Boomstra vanmiddag ook goede kansen op de overwinning. Volgens zijn secondant Wouter Sipma uit Hijken bleef het tot het einde heel spannend.

Glazen huis

De partij werd gespeeld in een glazen huis op Het Plein in Den Haag. De strijd gaat overmorgen verder in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Morgen genieten beide mannen eerst van een rustdag.
De wereldkampioen van de afgelopen vijf jaar, Aleksandr Georgiev, zag om onduidelijke redenen af van een tweekamp tegen Groenendijk, de nummer twee van het vorige WK in Emmen. Daarmee kwam een plaats vrij voor Boomstra, die derde werd op dat toernooi.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.