Injecteren van afvalwater beste optie voor NAM

Injecteren van afvalwater beste optie (Rechten: RTV Drenthe/Serge Vinkenvleugel)
Injecteren van afvalwater beste optie (Rechten: RTV Drenthe/Serge Vinkenvleugel)
SCHOONEBEEK - Het injecteren van afvalwater in Twentse bodem is de meest milieuvriendelijke en goedkoopste oplossing voor de afvoer van afvalwater dat vrijkomt bij de oliewinning in Schoonebeek.
Dit staat in een rapport van onderzoeksbureau Royal Haskoning. Zij voerden het onderzoek uit in opdracht van de NAM. In het rapport is gekeken naar de verschillende opties die er zijn om productiewater dat met de oliewinning in Schoonebeek mee naar de bovengrond komt, te verwerken.

Drentse velden

De NAM gaat naast de drie opties ook kijken naar andere plaatsen om het water te injecteren. Uit het onderzoek blijkt dat Drentse velden het meest logisch en geschikt zijn.
In het tussenrapport uit juni bleek ook dat dit de meest milieuvriendelijke en goedkoopste oplossing is. Een besluit van minister Kamp wordt begin 2017 verwacht.

Geschikte methode

Het injecteren van afvalwater is een methode die nu al wordt gebruikt door de NAM. De NAM moet elke zes jaar kijken of deze waterinjectiemethode nog geschikt is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.