'Science Drenthe in Hoogeveen is haalbaar'

HOOGEVEEN - Het openen van een wetenschappelijk educatiecentrum Science Drenthe in Hoogeveen moet mogelijk zijn. Dat is de conclusie van een haalbaarheidsonderzoek.
"We hebben er anderhalf jaar over gedaan, maar dat heeft een reden", zegt initiatiefnemer Gert Kieft. "We willen een gedegen plan, en geen luchtkastelen bouwen."

Versterken
Het educatief centrum moet een belevings- en doe-centrum voor kinderen worden. "Waar het precies gaat komen is nog niet te zeggen", zegt Erik Giethoorn, wethouder van Hoogeveen. "Maar de gemeente wil het graag tegen het centrum aan, zodat het stadscentrum en educatief centrum elkaar kunnen versterken."

Twaalf miljoen
Na het haalbaarheidsonderzoek moet een kwartiermaker aan de slag om fondsen te gaan werven. Kieft: "Daar hebben we het komende jaar voor gereserveerd. In totaal gaat het om een investering van twaalf miljoen euro."

Bouwen
Als het benodigde geld bij elkaar is, kan er gebouwd gaan worden. Dat gebeurt dan in 2018. Aan het eind van dat jaar zou het educatief centrum geopend kunnen worden.

Bezoekers
Het centrum moet per jaar 85.000 tot 100.000 bezoekers trekken. "We mikken daarbij op kinderen uit het hele noordoosten van Nederland", zegt Kieft.
Deel dit artikel: