Kinderen in Emmen mogen alsnog gratis naar het Atlas Theater

Het Atlas Theater in Emmen (Rechten: Fred van Os/RTV Drenthe)
Het Atlas Theater in Emmen (Rechten: Fred van Os/RTV Drenthe)
EMMEN - Ruim negenduizend basisschoolkinderen uit Emmen mogen alsnog gratis naar het Atlas Theater.
Het theater, de gemeente en de provincie bieden de gratis kaartjes gezamenlijk aan. De directie van het theater heeft extra voorstellingen ingekocht.

Kosten

Wethouder Bouke Durk Wilms is niet geïnteresseerd in de gemaakte kosten. "Als wij als gemeente Emmen voor alle kinderen in Emmen een cadeau krijgen van de provincie, dan ben ik de laatste die vraagt wat het kost. Het is allemaal publiek geld, dus de provincie is zeker bereid om dat te vertellen."

Iedereen een kaartje

Voor iedere leeftijdsgroep is volgens de gemeente een passende voorstelling gevonden. De kaartjes worden via de scholen in de gemeente verspreid. "Het merendeel wordt betaald door de provincie en het Atlas Theater is erin geslaagd heel efficiënt in te kopen. Er is een negental voorstellingen ingekocht. Kinderen krijgen het kaartje aangeboden en dat gaat per groep, vanaf groep 1 tot en met groep 8."
In oktober werd een actie gestart, waarbij kinderen en ouders online gratis kaarten konden bestellen. Maar er was zo veel belangstelling dat de website van het theater vastliep en veel teleurgestelde kinderen achter het net visten.

Belofte

Commissaris van de koning Jacques Tichelaar beloofde tijdens de officiële opening van het theater al dat de kinderen alsnog een gratis kaartje zouden krijgen. Het theater, de gemeente en de provincie hebben nu de handen ineengeslagen, waardoor de kinderen nu dus alsnog gratis een voorstelling kunnen bezoeken. "Wij vinden het belangrijk dat alle basisschoolkinderen de mogelijkheid geboden wordt om kennis te maken met het Atlas Theater", vertelt Wilms.