Dammer Roel Boomstra kan vandaag wereldkampioen worden

Wordt Roel Boomstra vandaag wereldkampioen dammen? (Rechten: archief RTV Drenthe)
Wordt Roel Boomstra vandaag wereldkampioen dammen? (Rechten: archief RTV Drenthe)
DAMMEN - Nog één punt is Roel Boomstra (23) uit Emmen verwijderd van de wereldtitel Dammen. Vandaag gaat de strijd om de wereldtitel verder.
De wedstrijd begint om 11.00 uur en wordt gespeeld in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Vandaag moet Boomstra winnen of remise spelen om de wereldtitel mee naar huis te nemen.

Één punt

Hij heeft in totaal nog drie partijen om één punt te halen. Bert Dollekamp, damanalyticus, en mede-organisator van dit WK heeft er vertrouwen in. "De kans op een wereldtitel is heel groot. Hij is de hele match al heel goed. Hij heeft duidelijk een overwicht op Jan Groenendijk. Normaal gesproken gaat hij dat gewoon redden."

Topsporter

Dollekamp is oud-teamgenoot van Boomstra bij damvereniging Hijken DTC en heeft hem van dichtbij meegemaakt. "Het is gewoon een echte topsporter. Hij heeft zich buitengewoon goed voorbereid. Boomstra is al vanaf z'n tiende bezig met deze missie. Hij wordt heel goed begeleid vanuit de Nederlandse Dambond en hij heeft een heel team om zich heen. Boomstra benadert zijn sport zeer professioneel, naast zijn studie aan de Rijksuniversiteit in Groningen."

Eerste sinds 1984

Mocht de 23-jarige speler vandaag wereldkampioen worden, dan is hij daarmee de eerste Nederlander sinds 1984 die de titel op zijn naam schrijft. "Het kan natuurlijk nog mis gaan, dus dat maakt het op een bepaalde manier weer spannend", blikt Dollekamp vooruit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.