Zes weken cel voor geweld bij aanhouding

Man verzet zich bij aanhouding, breekt pink van agent (Rechten: archief RTV Drenthe)
Man verzet zich bij aanhouding, breekt pink van agent (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Een 27-jarige man is veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf voor verzet bij zijn arrestatie. Hij brak hierbij de pink van de agent die hem wilde aanhouden.
Dit gebeurde op 19 juli in Emmen. De agenten wilden de man arresteren omdat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten. Hij probeerde te vluchten op het moment dat hij werd aangesproken. Een van de agenten greep hem bij zijn shirt om de ontsnapping te voorkomen, waarop de verdachte op de vingers van de agent sloeg en zijn pink brak.

Ontkenning

In de rechtszaal verklaarde de man, die geen bekend woonadres heeft, dat hij niet probeerde te vluchten. Hij wilde naar eigen zeggen nog even snel zijn paspoort en pinpas ophalen, zodat hij in de gevangenis niet zonder geld zou zitten.

Schadevergoeding

De rechtbank geloofde de verklaring van de verdachte niet en veroordeelde hem tot een celstraf van zes weken, die bovenop de gevangenisstraf komt die de man momenteel uitzit. Ook moet hij de gewonde agent een schadevergoeding van 600 euro betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.